Het mooiste wat
je kunt worden
is jezelf

Weten wie je bent en wilt zijn

Life coaching gaat over het maken van keuzes die bij jou passen. Dat kan over van alles gaan, zingeving, werk, relaties met anderen, maar ook over grote levenskeuzes. Samen kijken we naar wie je bent, wat je wilt en kunt en wat bij je past. Maar ook wat je tegenhoudt. Op deze manier vergroot jij je zelfinzicht en ga je bewust kiezen voor wat jij belangrijk vindt. Je leert bewuster naar jezelf te kijken. Wat maakt dat je doet wat je doet en welk effect heeft dit op jou en jouw omgeving. Met behulp van gerichte en praktische oefeningen leer je (weer) zelfbewustere en voor jou passende keuzes te maken.

De opbouw van Life coaching bestaat uit:

 • Intake van 1,5 uur om jouw doelen helder te krijgen
 • Individuele coachsessies van 1,5 uur (aantal afhankelijk van individuele situatie)
 • Verdiepende en inzicht gevende huiswerkopdrachten
 • Tussentijds contact via e-mail of telefoon
 • Evaluatie- en borgingsessie 2 maanden na het traject

Dit kan de inhoud zijn van Life coaching

Vragen die je kunt hebben zijn:

 • Hoe komt het dat ik niet lekker in mijn vel zit?
 • Hoe maak ik voor mijzelf de juiste keuzes?
 • Hoe krijg ik meer balans tussen mijn hart en hoofd?
 • Hoe krijg ik meer balans tussen privé en werk?
 • Hoe haal ik meer voldoening uit de dingen die ik doe?
 • Hoe zorg ik voor meer zelfvertrouwen?
 • Hoe kies ik écht voor mezelf en bewaak ik mijn grenzen?
 • Hoe overtuig ik mezelf ervan dat ik goed genoeg ben?
 • Hoe kan ik mijn dromen waarmaken?

Werkwijze

Mijn coaching is maatwerk. Iedere vrouw is anders en heeft haar eigen vraag, verlangen of behoefte. Samen gaan we daarmee aan de slag. We kijken naar wie je bent, wat jij nodig hebt en wat bij jou past.

Iedere afspraak duurt ongeveer 1,5 uur. Je krijgt een spiegel voorgehouden en adviezen, waardoor je inzicht krijgt in wie je bent, hoe je denkt en hoe het misschien anders kan. In de sessies benoem ik wat ik zie, wat me opvalt, wat ik voel en ervaar. Ik luister, vraag, reflecteer, complimenteer, daag uit en motiveer. Altijd met respect voor jou en dat wat jij graag wilt bereiken. Jij mag aan de slag met oefeningen en opdrachten die inzicht geven en verdieping aanbrengen. Zowel de afspraken als de opdrachten zijn gebaseerd op ervaringsgericht leren. Ze zijn praktisch en laagdrempelig. Houd tijdens het traject rekening met extra tijd (max. 1 uur per sessie) om zaken uit te proberen en opdrachten te maken.

Twee maanden na het laatste gesprek hebben we nog een afspraak, om te kijken hoe het met je gaat, wat goed gaat en wat je misschien nog nodig hebt.

Het resultaat van life coaching

Na afloop van jouw life coaching heb je meer zelfinzicht en (zelf)bewustzijn ontwikkeld. Je bent meer in contact met je emoties, gevoelens en gedachten. Je hebt meer regie over jouw leven en maakt keuzes die bij jou passen. Je voelt meer ruimte en hebt meer overzicht. Je ziet (meer) mogelijkheden en oplossingen. Je kent je eigen blokkades en weet hier flexibeler en effectiever mee om te gaan. Je weet wat jouw kwaliteiten en talenten zijn en hoe je deze bewust kunt inzetten.

Kortom; je weet wat je echt belangrijk vindt in jouw leven en hoe je dat vorm kunt geven en vast kunt houden.

Tijdsbestek

Jij bepaalt het tempo in dit traject.

Onze afspraken kunnen eens in de 3 weken plaats vinden. Wil je sneller of juist meer tijd tussen de afspraken dan kan dat uiteraard. Hoe meer tijd en aandacht je geeft, hoe meer je er voor jezelf uithaalt. Tussen de afspraken door ga je aan de slag met opdrachten die jou helpen om gefocust te blijven en die ervoor zorgen dat je stappen blijft zetten.  

Investering

De kosten per sessie bedragen € 175,- incl. btw voor particulieren (dit is excl. btw indien je ondernemer bent of de factuur door jouw werkgever betaald wordt). Facturatie vindt per sessie na afloop plaats. Informatie met betrekking tot vergoedingsmogelijkheden vind je hier.

Het aantal sessies is afhankelijk van de vraag of vragen die je hebt. Soms heb je één duidelijke vraag, soms is je vraag wat groter. Jouw vraag of doel bepaalt hoeveel sessies je nodig hebt. Bij een kleine vraag heb je vaak aan drie sessies genoeg. Is jouw vraag wat groter dan heb je meestal zes tot tien sessies nodig. Soms verandert je vraag gedurende het traject of wil je andere onderwerpen inbrengen, dan heb je wat meer sessies nodig. Uiteraard overleggen we dit vooraf met elkaar.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg
Albert Einstein

Wil jij aan de slag met jouw vraag of verlangen?

Mooi! Ik kijk er naar uit om je te helpen ontdekken wie je bent, wat je wilt en kunt en wat bij je past. Zodanig dat jij de keuzes durft te maken die bij jou passen en je weer blij bent met jezelf.

Laten we beginnen met het plannen van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Toen ik bij Barbara binnen kwam zat ik er doorheen. Druk op het werk, druk thuis en ook nog 3 vervelende slecht-nieuwsberichten die elkaar raakten. Ik was van de leg en had iemand nodig die mijn gedachten en gevoel weer op orde konden brengen.

Barbara heeft me laten inzien dat ik veel van mezelf MOET en mijzelf niet veel gunde. Inmiddels ben ik me bewust dat alles waarvan ik altijd vond dat ik het moest doen echt niet allemaal hoef te doen en dat ik ook zaken voor mijzelf mag doen en van het leven mag genieten.

Ik heb me bij Barbara veilig gevoeld om te zeggen wat ik wilde, te huilen en open te zijn. Ze weet de juiste vragen te stellen en stelt je op je gemak. Bij twijfel, gewoon doen! Ook naar Barbara gaan is kiezen voor jezelf!

Ellery

Barbara straalt een bepaalde rust uit die ik enorm prettig vind en soms echt even nodig heb. Dat is ook precies de reden waarom ik bij haar terecht kwam. Rust zien te brengen in de dingen die mijn energie opslurpen. Me veel te druk maken over bepaalde dingen en op die manier geen energie meer overhouden voor de zaken die er echt toe doen. Mijn grootste uitdaging was dingen los te laten en me minder te laten raken. En om de moeizame relaties tot mensen die dicht bij me staan proberen wat te verlichten.

Door de oefeningen die we hebben gedaan heb ik inzicht gekregen welke invloed mijn eigen gedrag eigenlijk heeft op mijn ‘probleem’ en waar het oorspronkelijk vandaan komt. We hebben de situatie uit verschillende perspectieven bekeken en dat was behoorlijk confronterend. Emotioneel zeker, maar juist omdat je diep gaat graven bij jezelf, kom je uiteindelijk wel tot de kern van het probleem.. en dan kun je eraan gaan werken. Ik denk nog regelmatig terug aan onze sessies als ik weer even dreig af te dwalen, maar dan ben ik ook weer zo back on track.

Barbara zorgt ervoor dat je, zonder al te zweverig te worden, bij jezelf komt en tot de kern van je ‘probleem’. Wederzijds vertrouwen en respect is wat de sessies met haar prettig maken, daarbij weet ze snel de vinger op de zere plek te leggen en kun je samen weer aan de wederopbouw werken.

Lieve Barbara, onwijs bedankt voor je geduld en je hulp. Het heeft mij echt enorm goed gedaan.

Wendy

Door een aantal nare ervaringen voelde ik dat ik niet meer in mijn eigen kracht stond. Het is heel onplezierig jezelf een speelbal van je omgeving te voelen. Met een burn-out in het verleden, wist ik dat ik ergens hulp moest zoeken.

Het kan geen toeval zijn dat ik na wat zoeken op internet bij Barbara uitkwam. Met hele simpele oefeningen was ik weer snel volledig op de rit. Inmiddels heb ik een aantal juiste besluiten genomen met positieve wendingen.

Het vogeltje staat nog steeds in mijn spiegel om mij er iedere dag aan te herinneren dat ik er toe doe. Dank je wel Barbara!!

Marianne

Marianne: “Eigenlijk gun ik iedereen een coach.”

In 2017/2018 volgde Marianne een coaching traject bij mij.
Marianne: “De stap om met een coach aan de slag te gaan, gaf meteen al het eerste stukje rust.”
Haar ervaringen heeft zij onder andere gedeeld door middel van een interview op coachfinder.nl en in het Algemeen Dagblad.

Zorg voor jezelf (selfcare)

Door goed voor jezelf te zorgen, ben je beter bestand tegen stress. Af en toe met een coach praten is daarom een mooie investering in jezelf. Lees meer in dit artikel op coachfinder.nl