4 Tips om jouw doelen te bereiken

Je wilt iets graag en je neemt je voor dat dit je gaat lukken. Het kan iets kleins zijn, zoals een lekkere taart bakken of iets groots, je eigen restaurant beginnen. Drie keer per week een stuk wandelen of de marathon van New York lopen. Wat het ook is, je hebt je iets voorgenomen en je wilt dat het je lukt. Graag deel ik 4 tips met je waarmee jij jouw doelen gaat behalen.

Tip 1 – Weet wat je wilt.

Dit lijkt een open deur en is het niet. Aan het begin van ieder coachingstraject vraag ik aan de cliënt wat zij wil. Vrijwel altijd krijg ik het volgende te horen: ik wil niet meer over mijn grenzen heen gaan, ik wil me niet meer onzeker voelen, ik wil geen schuldgevoel meer hebben, ik kan niet, ik durf niet, ik weet niet…..

 

Als ik dan de vraag stel ‘wat wil je wél?’ blijft het vaak stil.

 

We weten wat we niet willen, maar bij het bepalen van doelen is het belangrijk om te bepalen wat je wél wilt. Het is tenslotte zo dat alles wat je aandacht geeft groeit. Ligt jouw focus op datgene wat je niet wilt, dan zal daar jouw aandacht naar toe blijven gaan en hou je in stand wat je niet wilt. Bepaal dus voor jezelf wat je wél wilt. Schrijf het op, spreek het uit, start de dag met dit doel in gedachten.

Tip 2 – Ga aan de slag.

Je wilt het anders en daar mag je mee aan de slag. Doe wat je moet doen om jouw doel te behalen. Zonder inspanning krijg je geen resultaat. Doe het op jouw manier en maak het leuk. Leg hier en daar positieve reminders neer voor jezelf. Maak een moodboard dat je herinnert aan het doel dat je wilt bereiken. En natuurlijk zal het soms even spannend zijn of nog niet zo makkelijk. Zet door. Je hebt een keuze, ga je door of geef je op? Maak het jezelf makkelijker door je doel op te delen in kleine subdoelen en doe iets liefs voor jezelf als je zo’n subdoel hebt bereikt. En merk dan eens op wat het jou oplevert.

Tip 3 – Merk het positieve resultaat op.

Resultaten zijn zichtbaar. Merk ze op. Voel jij je beter? Gaat jouw conditie vooruit? Wordt het rustiger in jouw hoofd? Wees je er bewust van en vier iedere kleine stap die je dichter bij jouw doel brengt. Wees trots op jezelf. Je hebt een doel en je komt steeds dichterbij.

 

Een doel is een droom met een deadline.

 

Tip 4 – Lukt het niet? Verander je aanpak.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Werkt jouw aanpak niet, hou je doel vast en kijk wat je kunt veranderen in jouw aanpak om jouw doel te bereiken. Pak je leermomenten eruit en pas jouw aanpak aan. Er is geen falen, alleen feedback. Doe daar wat mee.

Succes met het behalen van jouw doelen! Het gaat je lukken!

Wil je weten hoe? Neem dan contact met mij op.
Mijn telefoonnummer is: 06 – 51 79 76 49.
Mijn e-mail is info@barbaravandergiessen.nl