Bereik jij jouw doelen niet?

Hoe vaak gebeurt het jou? Je neemt je iets voor, je hebt echt een duidelijk doel en toch, het lukt je niet. Je gaat er niet helemaal voor, of wel en dan stop je als het tegenzit, als het moeilijk wordt. Wat is dat toch? Ik herken het bij mezelf, terwijl ik echt een doorzetter ben, er zijn doelen die ik niet haal.

Vraag je dan eens af, wil je dit écht? Is het jouw doel omdat jij dat heel graag wilt of omdat je vindt dat het moet? Of omdat iemand anders dit van je vraagt of verwacht? Het kan soms al uitdagend genoeg zijn om jouw doel te bereiken. Het betekent weten wat je wilt. Focussen op datgene wat je wilt bereiken. Een inspanning leveren, dingen doen of juist laten. Niet opgeven als het tegenzit, je plan bijstellen en doorgaan. Dat vraagt wat van jou en misschien ook wel van de mensen om je heen. Dan is het dus belangrijk om te weten dat het echt jouw doel is, dat jij dit wilt. Dat jij er blij van wordt, energie van krijgt, dat het jou iets oplevert wat voor jou belangrijk is. Alleen dan houd je het vol, ben je bereid die inspanning te leveren.

 

Wil je dit écht?

 

En als je volmondig ja zegt op de vraag ‘Wil je dit écht?’, durf je dan? Of eigenlijk niet? Wat houd je tegen? Angst? Onzekerheid? De reactie van anderen? Wat voel je als je aarzelt? Geef dat aandacht, zoek uit wat dit signaal voor jou betekent. Gevoelens ontstaan niet zomaar, ze komen ergens vandaan en geven je informatie. Wat zegt het jou?

Misschien durf je wel, maar denk je het niet te kunnen. ‘Weet’ je al dat het jou niet gaat lukken, hoe graag je het ook wilt. Realiseer je dan dat je een keuze hebt; luister je naar het negatieve stemmetje in jouw hoofd of naar het positieve stemmetje? Vraag je eens af, is het waar dat jij dit niet kan? Is dit werkelijk waar? En hoe zou het zijn, als je het wel zou kunnen? Wie zou jij dan zijn?

 

Wat je geloofd bepaald jouw resultaat.

 

Toen ik wist wat ik wilde, durfde ik niet. Uit angst voor financiële onzekerheid, reacties van anderen. Het heeft een tijd geduurd en toen durfde ik. En dacht ik ook wel eens dat ik het niet zou kunnen, maar ik heb niet opgegeven. Ik ben doorgegaan en daar ben ik zo blij mee. Dit gun ik jou ook. Dat je weet wat je wilt, dat je er voor durft te gaan en dat je voelt dat je dit kan.

  • Wil jij weten wat je écht wilt?
  • Of weet je dit, maar durf je niet?
  • Durf je wel, maar denk je het niet te kunnen?
  • Of een combinatie van dit alles?

Neem dan contact met mij op.
Mijn telefoonnummer is: 06 – 51 79 76 49.
Mijn e-mail is info@barbaravandergiessen.nl

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!