Denk jij dat een andere baan de oplossing is?

Ik zie haar aankomen met een grote bos bloemen en weet dat het goed is zo. Een half jaar geleden kwam ze langs omdat ze interesse had in het Droombaan concept dat ik ontwikkeld heb. Ze was haar baan toen als jaren zat, maar wist niet wat ze wilde.

Graag wilde ze zo snel mogelijk starten zodat ze zo snel mogelijk op zoek kon naar een andere baan. Ze wist dat ze dan weer blij zou worden, weer energie zou hebben en weer vertrouwen zou krijgen in zichzelf.

Gaandeweg ons gesprek werd haar duidelijk dat een andere baan niet de oplossing was voor haar probleem. Dat het een vlucht zou zijn. Dat de kans heel groot zou zijn dat ze binnen een andere organisatie tegen dezelfde dingen aan zou lopen.

Omdat ze zichzelf meenam.

Dat haar gevoel van onzekerheid ook daar de kop weer zou opsteken. Dat ze ook daar haar grenzen zou moeten aangeven. Dat ze zich weer zou gaan aanpassen om confrontaties uit de weg te gaan. Uiteindelijk zou zij dezelfde zijn, alleen in een andere omgeving. En dat werkt niet. Zolang je niet aan de slag gaat met de zaken die je moeilijk vindt, die je uitdagen en die je anders wilt, blijft het zoals het is.

Zolang je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

We zijn samen aan de slag gegaan met de dingen die ze graag anders wilde en in de loop van de maanden zag ik haar veranderen. Ze ging rustiger praten, lachte meer, sprak positiever over zichzelf. Als het tegenzat lukte het haar om te zien wat er wél was. Ze durfde aan te geven waar haar grenzen lagen, dat ze soms hulp nodig had en dat had weer een positief effect op de mensen om haar heen. Doordat zij veranderde, veranderden de mensen van wie ze houdt onbewust ook.

Het Droombaan concept hebben we gelaten voor wat het is. Zij kon precies aangeven waar het voor haar mis was gegaan en wat ze er aan kon doen. Na een aantal goede gesprekken op haar werk voelt ze zich weer helemaal happy, met zichzelf en haar werk. Zoals ze zelf zegt; Ik heb mijn blije ik weer teruggevonden!

Denk jij dat een andere baan de oplossing is? Of weet je stiekem wel dat er voor jouzelf werk aan de winkel is?

Wil jij weer écht blij worden met jezelf? Zelfvertrouwen voelen? Jouw grenzen aan kunnen geven? Laat het me weten. Dan gaan we samen aan de slag om ervoor te zorgen dat jou dit gaat lukken.

Bel of whatsapp mij. Mijn telefoonnummer is: 06 – 51 79 76 49.
Of mail mij. Mijn e-mail is info@barbaravandergiessen.nl.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!