Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen voordat je het kunt zijn.

Loesje

Wie ben ik?
Mijn naam is Barbara. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter en zoon. Jarenlang heb ik succesvol in het bedrijfsleven gewerkt. In de zomer van 2014 kon ik op een avond niet meer lopen. Verlammingsverschijnselen in mijn benen. Mijn omgeving was in paniek. Ik niet. Ik voelde dat er fysiek niets aan de hand was. Mijn benen wilde mij niet meer brengen. De vele signalen die ik in de jaren daarvoor had gekregen had ik opgemerkt en genegeerd. Mijn lichaam gaf nu aan ‘als jij zelf niet stopt dan stop ik’. Allerlei onderzoeken gaven geen verklaring voor de verlammingsverschijnselen. Voor mij is die zomer het keerpunt geweest. Ik had twee keuzes, doorgaan en dan zou het met mij alleen maar slechter gaan of stoppen en uitzoeken hoe ik verder wilde.

Gek werd ik van de chaos in mijn hoofd.
In de jaren voor mijn burn-out, want dat is wat er aan de hand was, voelde ik zo veel onrust in mijn lijf. Ik had het gevoel dat ik aan alle kanten te kort schoot. Ik had het gevoel dat ik van alles moest en dat ik niets echt goed deed. Ik had geen idee hoe ik het anders kon doen. Die periode voelde als overleven, de dag zo goed mogelijk draaien en doorkomen. Ik had geen plezier meer, liep op eieren, stiekem wachtend tot de dag voorbij was.

Ik had mezelf te veel aangepast en klein gemaakt. Ik twijfelde aan mezelf en over wat ik kon. Ik verstopte mezelf. Ik voelde me eenzaam en had het gevoel dat ik er alleen voor stond. Ik had het gevoel dat anderen niet begrepen hoe ik me voelde. Hoeveel druk er op mij stond. Hoe machteloos ik mij vaak voelde. En boos. En verdrietig. Ik wist dat er iets moest gebeuren. Ik wist alleen niet wat.

Voor mezelf gekozen.
Het heeft me echt tijd gekost voor ik voor mezelf durfde te kiezen. Voor mij voelde het zó als falen en opgeven en daar had ik een zwaar oordeel over. Ik ben uiteindelijk gestopt met werken, dat vond ik enorm spannend. Ik heb er slapeloze nachten en buikpijn van gehad, ‘hoe moet het financieel en wat ga ik dan doen?’. Diep van binnen wist ik wel wat ik wilde, ik wilde mijn eigen coachpraktijk beginnen. Voor werkende moeders die net zo worstelen als ik al die tijd gedaan heb. Ik vond het heel eng om de stap te zetten. Ik heb mijn baan opgezegd en ben een opleiding voor gezins- en kindercoach gaan volgen.

Onrust en gedoe
De onrust en het gedoe in ons gezin is er nog steeds. Onze dochter heeft PTSS, hypermobiliteitssyndroom en last van depressies. Onze zoon heeft autisme en vraagt daarin onze aandacht. De afgelopen jaren waren emotioneel zwaar voor ons allemaal. Ik weet nu dat onrust en gedoe er in bepaalde mate altijd zal zijn in ons gezin. Het heeft me veel energie, tijd en verdriet gekost om dit te accepteren. Doordat ik nu beter in mijn vel zit kan ik er beter mee omgaan en op reageren.

Inmiddels ben ik gecertificeerd gezinscoach, NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, NLP trainer en systemisch coach. Ik ben tevens gecertificeerd Strengthscope Coach. Ik vind het heerlijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ook ben ik dol op Zumba en lekker eten.

Blij ei.
Het werken als coach maakt me blij. Ik gun iedereen dat ze voor zichzelf durven te kiezen. Dat ze keuzes durven te maken die bij hen passen.
Ik voel, hoor en zie dingen die niet gezegd worden en er toch zijn. Dat gebruik ik. Ik los de problemen van een ander niet op, ik help ze de oplossing te vinden. Ik laat ze zien wat ze zelf niet meer zien. Ik help ze herinneren wat ze vergeten zijn. Ik help ze weer mogelijkheden te zien.

Aan het einde van een coachingstraject lopen deze vrouwen anders, lachen ze anders, kijken ze anders en zeggen ze dat ze weer blij zijn met zichzelf. Met tranen in mijn ogen en een enorme lach op mijn gezicht neem ik dan afscheid van ze. Ik realiseer me heel goed welke mooie stappen zij gezet hebben en dat ik hen daarbij mocht helpen. En daar word ik heel blij van.

Wil jij met mij kennismaken en weten hoe ik weer blij geworden ben met mezelf? Neem dan contact met mij op.

Mijn telefoonnummer is: 06 - 51 79 76 49
Mijn e-mail adres is: info@barbaravandergiessen.nl

Ik hou zelf ook niet van spam en hou jouw gegevens voor mezelf.

Opgeleid bij