Gelukkige medewerkers geven gelukkige klanten

Richard Branson

Herken je dit:

  • Er werken veel vrouwen binnen de organisatie.
  • Er is bij hen sprake van een relatief hoog (kortdurend) ziekteverzuim.
  • De betrokkenheid van deze medewerksters is in de loop van de tijd verminderd.

 

Willen jullie als organisatie:

  • De positieve energie en prestaties weer ervaren die er ooit waren?
  • Vrouwen bewuster maken van hun kwaliteiten?
  • Investeren met als doel deze vrouwen gelukkiger, wendbaarder en weerbaarder te maken?

 

 

Neem dan deel aan Project IK.

 

Waarom kiezen voor Project IK als organisatie?

Stress, het ervaren van een hogere werkdruk en een hoger ziekteverzuim. Naast dat vrouwen gevoeliger zijn voor stress, ervaren ze ook vaker en langduriger stress. Meer vrouwen dan mannen hebben dan ook last van een burn-out. Ook jonge vrouwen hebben steeds vaker last van een burn-out.

Vrouwen voelen de verantwoordelijkheid het zowel privé als in hun werk meer dan goed te moeten doen, voelen zich op meerdere fronten te kort schieten of hebben juist het gevoel dat er meer in zit dan er uit komt. Zij missen ondersteuning vanuit hun werkgever en zouden willen dat er meer ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Wat is Project Ik?

Project IK is een uniek concept voor persoonlijke groei en ontwikkeling gemaakt vóór vrouwen dóór vrouwen.

Het is een programma waarin vrouwen gedurende een jaar werken aan meer geluk, succes en waardering voor zichzelf. Iedere maand gaan zij aan de slag met een thema dat hieraan bijdraagt. Op waarderende wijze (appreciative inquiry) en op basis van de positieve psychologie leren de deelnemers de theorie toepassen in de praktijk, zowel zakelijk als privé. Tussen de trainingen door werken de deelnemers aan opdrachten, waardoor het geleerde in het dagelijks leven wordt ingezet en beklijfd.

Door de trainingen op een waarderende en positieve manier in te zetten ontstaat meer creativiteit, plezier en zelfvertrouwen bij de deelnemers. Er worden passende keuzes gemaakt, het zelfvertrouwen en de oplossingsgerichtheid is groter en de deelnemer weet wat haar talenten zijn en hoe zij deze effectief kan inzetten.

 

Zijn jullie een Project IK organisatie?

Duurzame participatie en inzetbaarheid van vrouwen op de werkvloer is een regelmatig terugkerend onderwerp binnen organisaties.

Organisaties die het belang zien van de betrokkenheid van hun vrouwelijke medewerkers (engagement) durven in hen te investeren met als doel ze bewuster te maken van hun kwaliteiten en hen gelukkiger, weerbaarder en wendbaarder te maken. Op deze manier halen zowel de organisatie als de vrouwelijke medewerkers meer uit zichzelf en verbeteren de prestaties en resultaten.

 

Wat is het resultaat van Project IK?

Na afloop van de training zullen de resultaten merkbaar zijn doordat medewerksters positiever zijn, meer energie hebben en beter in hun vel zitten. Hierdoor zijn zij meer betrokken en presteren zij beter. Er is meer daadkracht, creativiteit en zelfvertrouwen. Doordat hun natuurlijke sterke punten bekend zijn bij jou en henzelf kunnen zij daarvandaan bijdragen. Medewerksters zijn in staat duidelijker hun behoeftes en grenzen aan te geven wat leidt tot minder kort verzuim en een minder grote kans op burn-out of bore-out.

Ik hou zelf ook niet van spam en hou jouw gegevens voor mezelf.